Chakra's ...wie heeft daar ook een raar gevoel bij?

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 13:04

Bij het woordje Chakra komt bij mij naar boven: de 7 kleuren van de love and peace vlag, New Age hippies, iets met Yoga en Spiritualiteit.

Ik heb na lange tijd weer een Happinez gekocht. Ik snap soms zelf niet waarom ik die bullshit sponsor. Eerlijk gezegd pakken zij mij altijd met hun kleurtjes en plaatjes. De artikelen zelf zit ik tenenkrommend te lezen.

Een concept zoals de 7 Chakra’s. Wie kent ze nou niet? De 7 kleuren van de regenboog.

Weten jullie dat dat de grootste BULLSHIT is die er bestaat? Vanuit het hindoeïsme hebben die Chakra’s helemaal NIET die kleuren. En zijn er niet 7 maar 144 ofzo.

Het 7 Chakra’s concept is ergens in de jaren 60 opgekomen en het verkocht goed. De hippies smulden ervan. Het is nog steeds booming business. En de zogenaamde edelstenen die erbij horen.
Menigeen hindoe kijkt grinnikend ( mits ze de geschiedenis van hun oorsprong goed kennen ) naar de onnozele westerlingen die zich in regenboog kleuren hullen om hun Chakra’s te balanceren 😂

Sanskriet is een taal dat ook op verschillende manieren interpreteert kan worden. De taal die het dichtstbijzijnd Sanskriet komt is Tamil Nadu. De oorspronkelijke Indiërs. De rest van India is een mengeling van immigranten. De Noord Indiërs ( die het chakra concept hebben promoot ) zijn afstammelingen van Euro-Indo’s , namelijk de afstammelingen van Europeanen en Indiërs, duizenden jaren geleden. Arya is een Sanskriet woord en het was de benaming van deze Euroindiers. Ik ben een afstammeling van hun. Vandaar de lichte tint. De donker getinte zuid Indiërs zijn eigenlijk de oorspronkelijke bewoners daar.

Wat ik in mijn vrije tijd doe? Nou, heel simpel, ik doe research. Elke dag, de hele dag door. Alles wat bij mij niet goed aanvoelt, ga ik uitzoeken.

En die chakra bullshit kon ik maar niet doorslikken. Het klopte niet naar mijn gevoel.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.